Ingrediënten:

 

  • 250 gehakt
  • 1 ui, gepeld en door de robot heen
  • Een halve waterglas  fijne bulgur ( Ince bulgur)
  • 1 ei
  • 2 sneetjes oud brood, geweekt, uitgeknepen en door de robot gehaald
  • Zout, peper en een beetje komijn naar smaak
  • Een half bosje peterselie, gewassen en door de robot fijngemalen
  • 2 eetlepels roomboter  en 2 eetlepels  zonnebloemolie voor de saus
  • Halve waterglas zonnebloem olie om de köftes in de bakken.
  • 2 eetlepels Turkse tomaten puree ( Salça)
  • ¾ waterglas met water

 

 

Bereiding:

 

  1. Neem een diepe kom en doe het brood, peterselie,  ui, gehakt, bulgur  en ei in de kom. Strooi wat peper, zout en komijn eroverheen. En kneed het geheel circa 5 minuten goed doorelkaar.
  2. Rol met je handen kleine knikkerballetjes van het gehakt mengsel.
  3. Neem een ruime koekenpan en schenk daar een halve waterglas met olie in en bak de köfte’s op middenlaag vuur rollend bruin en gaar.
  4. Veeg de koekenpan af met een keukenrol en smelt er 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olie in. Schep de tomaten puree in en laat deze enkele minuten pruttelen.
  5. Schenk nu ¾ waterglas met water bij de puree en wanneer deze begint te koken. Doe je de köfte’s erbij en laat je de köfte’s 15-20 minuten doorkoken op laag vuur.

 

De knikkerköftes in tomatensaus zijn nu klaar.

 

 

Variatie tip:   Snijd 2 aardappelen in mini blokjes bak deze ook eerst in olie en laat deze mee pruttelen met de köfte’s.

 

Lekker met brood of rijst.