Hier een lekker en gezond recept. Het is waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt bij het noemen van een Turkse gerecht maar het is zeker het proberen waard.

 

Ingrediënten:

2 stuks knolselderij geschild en in blokjes gesneden

1 ui gepeld en in fijne stukken gesneden

sap van een halve citroen

3 waterglazen met water

200 gram lamsvlees gewassen en  in dobbelsteenblokjes gesneden

2 aardappelen geschild en in blokjes gesneden

20 gram roomboter

1 eetlepel meel

1 eigeel

Zout en peper naar smaak.

 

Garnituur de bladeren van de knolselderij.

Bereiden:

1 Smelt de roomboter in de pan en fruit de uien en vlees erin totdat deze al zijn vocht heeft verloren.

2. Schenk warm water ( 3 glazen), zout en peper naar smaak toe en laat het vlees 30 minuten koken.

3 Doe de knolselderij en aardappelen erbij.

4 Neem een kom en doe daar de meel in en neem een lepel bouillion uit de pan. Meng dit  goed met het meel en voeg  het langzaam in de pan.

5 Klop het eigeel in een kom en neem een paar schepjes bouillion en schenk dit ook  beetje bij beetje in de pan goed blijven roeren.

6 Nog 5 minuten laten doorkoken en de Knolselderij met lamsvlees is klaar!

7. Garneer het met de bladeren van de knolselderij.

 

 

Lekker met Turks brood!