Köfte’s met Homemade Basilicumsaus voor 4-6 personen

 

Benodigdheden voor de Köfte

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 3-4 eetlepels paneermeel ( galeta unu)
  • 1 geraspte ui ( eerst pellen)
  • 2 a 3 teentjes knoflook fijngeperst
  • Zout, peper, rodepaprikapoeder, Tijm en komijn.
  • Zonnebloemolie om te bakken

 

 

Benodigdheden voor de Homemade Basilicumsaus

  • Halve bosje verse Basilicum ( of een klein pakje verse Basilicum bij de AH)
  • Vier teentjes knoflook geperst
  • 1 Waterglas met mayonaise ( ik gebruik Zaanse Mayonaise met groene dop)
  • 125 gram Creme Fraiche
  • Geperste sap van een halve citroen
  • Zout en peper naar smaak

 

Voorbereiding Köfte’s

Doe alle ingrediënten voor de köfte in een diepe kom en kneed de köfte 10 minuten lang.
Voeg een handje warm water toe als het te droog aanvoelt. Dek de kom met vershoudfolie en laat deze minstens 1.5 a 2 uur rusten in de koelkast. Geef de köfte’s een vorm van een lange vinger en bak deze op laag vuur bruin.

 

Voorbereiding Homemade Basilicumsaus

Hak de verse basilicum in een hakmolen en voeg alle ingrediënten in een kom en roeren.

 

 

Tip: Is lekker met brood of frietjes