• Benodigdheden:
  • 5 glazen rijst ( ik heb rijst van het merk Tosya pirinc gebruikt)
  • 1 bosje verse punt
  • 1 bosje verse wilde spinazie
  • 4 steeltjes bosui
  • 3 eieren grote eieren
  • 2 eetlepels Kurkuma
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 dessertlepel olijfolie
  • 1 eetlepel meel

 

Bij het woord Kükülü zou je eerder aan een Haan denken dan aan rijst maar  nee, het heeft niks met een Haan te maken. Kükülü pilav  is een traditioneel rijst gerecht dat uit de stad Igdir. Een stad in het uiterste Oosten van Turkije .

 

Bereiding:

Was de rijst in een zeef en laat deze uitlekken.

Kook het in een pan met zout en ruim veel kokend water circa 7-10 minuten gaar.

Snij de peterselie, verse munt, bos uien, spinazie in fijne partjes.

Neem een diepe kom en mix daar de eieren en meel in, voeg de groente toe en 2 eetlepels kurkuma toe.

Smelt de roomboter en olijfolie in de pan waar je de rijst in gaat voorbereiden en schenk de omelet erin en voeg de rijst toe.

Doe de deksel op de pan en bak de Kükülü Pilav op laag vuur circa 5-8 minuten ( controleren)

Zet het vuur uit, en plaats een stukje keuken papier tussen de pan en deksel en laat de rijst 5 minuten rusten.

 

Leg daarna de serveer bord op de pan en keer het om.

 

 

Eet smakelijk!