Lahmacun wordt ook wel de Turkse pizza genoemd. Het heeft een typisch pikante smaak waar het zijn naam aan dankt. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan als wrap opgerold gegeten worden maar vaak wordt het in kleinere stukken gesneden en als schotel geserveerd. Alvorens het te nuttigen wordt het meestal besprenkeld met citroen. Het wordt naast restaurants ook verkocht in de supermarkt als ingevroren maaltijd.

 

en hoe maak je deze dan ?

 

 

Recept Turkse Pizza

Voor het deeg:

  • 1 theelepels gedroogde gist
  • 5 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 eetlepels boter

voor de vulling :

  • 2 uien
  • 1 kleine tomaat
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 1 kilo lams- of rundergehakt
  • zout & peper
  • paprikapoeder
  • knoflook

Strooi de bloem in een kom en maak in de midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk , de eieren ,wat zout , de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingredienten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige doek 10 minuten rijzen. Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat , de peterselie, de , boter , de uien, knoflook  en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper , zout en paprikapoeder.

Verwarm de oven voor op 180 C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het nog 5-10 minuten rijzen.Bak de pizza’s midden in de warme oven in 20-25 gaar. besprenkel de pizza evtueel met citroensap en serveer de pizza’s opgerold met wat sla en knoflooksaus.