De winter is aangebroken en het soep seizoen is bij ons thuis weer van start gegaan. Alhoewel wij eigelijk het gehele jaar door wel vaak soep als voorgerecht drinken bij het avondmaal. Deze soep is makkelijk te bereiken en je heb er weinig ingrediënten voor nodig.

 

Ingrediënten:

 

8 waterglazen kippenbouillon vers (als je dat niet hebt blokjes)

2 koffie kopjes meel

30 gram roomboter

 

Garnituur

1 rode lange paprika, gewassen en in fijne stukjes gesneden

1 eetlepel mais olie

1 kommetje fijn gebrokkelde Lor kaas ( te koop in elke Turkse Supermarkt)

 

 

Bereiding:

 

  1. Smelt de boter in de pan
  2. Voeg beetje bij beetje de meel toe en bak deze enkele minuten op laag vuur.
  3. Voeg nu de kippenbouillon toe en blijf roeren totdat de soep begint te koken.
  4. Laat de soep nog 15-20 minuten op laag vuur verder koken en zet het vuur uit.
  5. Neem een kleine pan en bak de fijngesneden rode lange paprika in de maïsolie.
  6. Serveer de soep in een diepe kom, garneer het met de paprika en fijn gebrokkelde Lor kaas.

 

Eet smakelijk oftewel Afiyet olsun!