Deze köfte word knikker köfte genoemd omdat de gehaktballen ten grootte van een knikker zijn. Dit is heerlijk in een wrap met peterselie en fijn gesneden  ui  of gewoon als borrelhapje.

 

Benodigdheden:

 

Deel  één Köfte

  • Een halve kilo tartaar
  • 2 sneetjes bruinbrood gemalen
  • 3 eetlepels  olijfolie
  • 3 eetlepels melk
  • 1 dessertlepel  zwarte peper
  • 1 dessertlepel chilivlokken ( ligt eraan of je van pittig houd)
  • 1 ei
  • 1 dessertlepel gedroogde tijm
  • 1 dessertlepel zout
  • 1 Turkse theeglas met fijngesneden verse peterselie

 

Deel twee  Salade

  • 1,5 glas zonnebloem olie
  • 2 uien
  • 1 dessertlepel zout
  • 1 waterklas fijngesneden  verse peterselie

 

 

Voorbereiding:

  • Neem een grote diepe kom en voeg alle ingrediënten van deel 1 toe en kneed deze circa 5 minuten goed.
  • Bedek het met folie en laat het 15-30 min intrekken in de koelkast.
  • Maak kleine knikkerballetjes van het gehakt en plaats deze op een schaal.
  • Bak de köftes in een koekenpan met een scheutje zonnebloem olie bruin. 2.
  • Snij de uien fijn en kneed ze met zout. Was het zout er na 10 minuten af en  dep de uien
    droog en   plaats ze op een schaal naast de fijngesneden peterselie. Plaats de knikker köftes erop en eet smakelijk!

Tip

De Knikker köftes  kun je als salade eten met wat peterselie maar ze zijn ook erg lekker in een wrap.  Je besprenkelt de wrap met water en warmt deze op in de koekenpan.  Je voegt daarna de peterselie, uien en köftes toe rollen en smullen maar! Wraps zijn overal te koop bv.  Bij de Ah.