• •Zes vijgen
  • •1 koffiekop gemalen walnoten
  • •1 liter melk
  • •4 eetlepels meel
  • •2 eetlepels Tarwe zetmeel (bugday nisastasi te koop in Turkse supermarkten)
  • •2 koffiekopjes met suiker
  • •1 zakje vanille suiker

Heerlijke lichte dessert en ook nog eens gezond en makkelijk te bereiden.

Ingrediënten:

  • Zes vijgen
  • 1 koffiekop gemalen walnoten
  • 1 liter melk
  • 4 eetlepels meel
  • 2 eetlepels  Tarwe zetmeel (bugday nisastasi te koop in Turkse supermarkten)
  • 2 koffiekopjes met suiker
  • 1 zakje vanille suiker

 

 

Omdat het in april nog geen seizoen van de vijgen is heb ik zes gedroogde vijgen gebruikt. De vijgen heb ik eerst laten wellen in warm water, daarna goed laten uitlekken en af deppen.
In kleine stukjes snijden en door de blender halen en fijn pureren. Maal een kopje walnoten, ik koop walnoten van de Lidl ze  zijn goedkoop en lekker!
Neem nu een steelpan en giet 1 liter melk erin en laat het koken op middenlaag vuur.  Voeg de rest van de ingrediënten ook toe en laat deze koken op middenlaag vuur.
Wanneer het begint te koken zet je al roerend de muhallebi op laag vuur nog enkele minuten doorkoken en schenk de muhallebi nu in kleine kommetjes of zoals ik heb gedaan in een Turkse theeglas en laat deze eerst op kamertemperatuur afkoelen en stop het daarna in de koelkast.
Afiyet olsun!
Tip:  Versier de Muhallebi met vijgenjam en een blaadje munt.