• Voor het deeg:
  • theelepel zout ( afgestreken)
  • 1 pakje bakpoeder
  • 2 cups bloem
  • halve cup suiker
  • 1 cup melk
  • halve cup gesmolten boter ( 100 gram)
  • 1 ei (vers)
  • 1 theelepel amandelaroma
  • 1 theelepel vanillearoma
  • Nutella icing topping
  • 85 gr boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 40 ml melk
  • halve theelepel vanillearoma
  • 100 gram Nutella

Als er in een recept Chocolade wordt genoemd,  is het altijd goed! Dit recept heb ik van Nigella’s kookprogramma. Ik zag haar de Cupcakes bereiden en ik was meteen verkocht, ik holde meteen naar de AH kocht de ingrediënten en ging aan de slag en sindsdien zijn de Cup Cakes en ik onafscheidelijk.

Benodigdheden:

1 cup = 200 ml

Keukengerei:

Een spuitbus ( te koop bij blokker) om de cup cakes mooi te garneren) of zelf een spuitzak maken ( zie link onder).
Een kom
Een mixer

Bereidingswijze:

1. Meng het zout, bakpoeder en bloem samen.
2. Roer de melk, boter, suiker, aroma’s en ei bij elkaar en voeg het mengsel aan de bloem.
Bak de cakejes in muffinvorm voor 20 minuten op 180 graden. (voorverwarmde oven)

Icing:

Klop de boter samen met de poedersuiker tot een romig massa. Voeg de melk, nutella en aroma bij en klop het mengsel nog 1-2 minuten.
Laat de cup cakes afkoelen en de icing opstijven in de koelkast en spuit met behulp van een spuitbus/zak de icing op de Cup Cakes.

 Tip: Bij de Ah kun je leuke decoratie kopen van Dr. Oetker voor taartjes en cakejes , bv spikkels, crunchy nootjes, amandelschaafsel.

De Cup cakes zijn twee dagen houdbaar maar het lekkerste is natuurlijk als je ze gelijk de zelfde dag opeet!

Link voor spuitzak:  http://turkishcuisine.nl/recept/pompoen-soep-balkabagi-corbasi/

Eet smakelijk!