Bamya is een stoofgerecht met lamsvlees en okra’s. Belangrijk is, de okra’s niet in te kleine stukjes te snijden en ze mogen ook niet te lang worden gekookt en gebakken, waneer dit wel gebeurd kunnen ze slijmerig worden.

Wat heb je nodig ?

  • 7 ons okra ( dit zijn een soort bonen
    ook wel bekend als bamya, gumbo of ladyfinger),
  •  sap van 1 1/2 citroen,
  • 500 gr. schepen of lamsvlees,
  •  3 uien gesnipperd,
  • 2 toamten ontveld en in stukjes,
  • zout peper en 2 e.l. olie. 1 a 2 gesnipperd teentje knoflook.

Hulpmiddelen

Maak de okra schoon en snijd de steel aanzet er af. Let op dat ze niet leeg lopen.
Snij het vlees in stukken.

 

Voorbereiding

Leg de okra in water wat met citroensap vermengt is.

En hoe maak je het ?

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees met de uien bruin. Bak teven een teentje knoflook mee.
Vervolgens voeg de tomaat toe en bak alles nog zo,n 6 minuten.  Strooi er wat zout en peper over.
Giet er vervolgens een halve liter lamsbouillon bij. Laat dit geheel 45 min stoven.
Doe er dan de res van het citroensap en de okra toe en laat nog 15 min. stoven.

 

Eet smakelijk