• 1 Turkse theeglas melk ( het maakt niet uit of het volle of halfvolle melk is)
  • 1 Turkse theeglas zonnebloemolie
  • 1 Turkse theeglas gesmolten roomboter
  • 1 dessertlepel zout
  • Een mespuntje suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel Druivenazijn ( kun je dat niet vinden, gebruik je gewone azijn)
  • Meel ( zoveel het mengsel neemt)

 

Olijven kun je niet missen in de Turkse keuken. De Turken ontbijten met olijven en er wordt veel gekookt met olijfolie.

Dit recept heb ik meegekregen van mijn buurvrouw en mijn eigen draai eraan gegeven. Wat ik eigenlijk bij al mijn recepten doe.  De Olijf koekjes zijn lekkere hartige en knapperige koekjes. Leuk en makkelijk te bereiden!  Hier komt het recept!

Ingrediënten:

Bestrijken en decoreren

  • Eigeel ( om te bestrijken)
  • Nigellazaad en/of  Zonnepitten ( zonder schil)  ook wel Çörekotu genoemd ( om de koekjes te decoreren)

Vulling

  • Een volle waterglas met  zwarte olijven zonder pit. Snij de olijven in ringetjes of plet ze fijn.

Bereiding:

  1. Neem een diepe kom. Voeg alle ingrediënten voor de deeg toe  en meng deze doorelkaar met een vork. Voeg beetje bij beetje het meel toe en meng dit goed. Laat het goed opnemen.  Het deeg moet net zo zacht aanvoelen als je oorlel hèhè, klinkt misschien een beetje vreemd in de oren maar zo weet je in ieder geval dat het goed is J
  2. Pluk bolletjes ten grootte van een ei van het deeg en leg deze allemaal naast elkaar op de aanrecht.
  3. Neem 1 bolletje deeg en druk deze plat op je hand palm. Vul deze met behulp van een lepel met het olijvenmengsel. Sluit het deeg met je handen en rol het met je handen dicht.
  4. Plaats het  olijvenkoekje op een bakplaat ( met bakpapier).
  5. Ga zo door totdat je geen bolletje deeg en vulling meer heb.
  6. Bestrijk de koekjes met eigeel en strooi er nigellazaad en/of  zonnepitten
  7. Plaats de koekjes op een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius en bak ze gaar in  35 a 40 minuten.

Eet smakelijk oftewel Afiyet olsun!