Heerlijk dessert uit de Ottomaanse tijd makkelijk te bereiden en een lekker dessert voor tijdens de Ramadan!

Benodigdheden

2 waterglazen met warme melk

1 koffie kop met margarine

1 koffie kop met roomboter

1,5 waterglas met rijstmeel ( Pirinç unu)

1 Turkse theeglas met ongezoute amandelen of pistasche noten

1,5 tot 2 waterglazen suiker ( ligt eraan hoe zoet je het wilt hebben)

Bereiding

1  Smelt de margarine en roomboter in een pan op laag vuur en voeg de rijstmeel toe en blijf goed roeren met een houtenlepel.

2 Voeg de suiker toe aan het mengsel en blijf roeren, het wordt nu een smeuïge mengsel. Laat het op kamertemperatuur afkoelen en garneer de Ishakiye met amandelen of pistasche.  Serveer het met behulp van twee lepels in bolletjes op een schaal.

 

Tip:

Hou wat amandelen en of pistasche apart en maal ze fijn en meng het tijdens het koken in  of garneer het erop.

 

Afiyet olsun!