Ik heb al meerdere kebab recepten op Turkishcuisine geplaatst en dit is er nog een de Papier Kebab. De papier kebab wordt niet bereid met stukjes papier in de ingrediënten maar in bakpapier gebakken in de oven :). Het is een heerlijk hoofdgerecht, je bent er wel 1.5 uur mee bezig. Moeilijkheidsgraad is midden.

Ingrediënten voor Papier kebab

 

  • 500 gram lamsvlees in stukken gesneden ten grootte van een euromunt ( doet de slager )
  • 2 wortels; gewassen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 aardappelen; gewassen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 waterglas met doperwten ( Kan uit een pot maar ik gebruik verse diepvries)
  • Mini uitjes: gepeld en een kleine snee aan de bovenkant maken ( Arpacik sogan, te koop in alle Turkse supermarkten)
  • 4 eetlepels olijf olie
  • 1 eetlepel Turkse tomaten puree ( ik gebruik Afka)
  • 2 tomaten; gewassen, gepeld en in blokjes gesneden
  • Een waterglas met water
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Tijm
  • Verse Peterselie

 

 

 

 

1 Bak de uien en vlees enkele minuten in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak het nog circa 5 minuten. Voeg het water toe en kook het totdat het vlees zacht is geworden ( 30-45 minuten)

2 Voeg nu de aardappelen, tomaten, wortels toe in de pan. Kook deze mee totdat ze zacht zijn. ( Als je diepvries doperwten gebruikt voeg je deze ook toe, doperwten uit een pot niet).

3 Voeg als laatst de doperwten, zout, zwarte peper en tijm toe. Kook het nog 5 minuten en haal de pan van het vuur.

4 Plaats 2 stukken bakpapier op een bakplaat. Zorg er voor dat de randen flink uitsteken ( heb je nodig om de kebab in te pakken).

5 Plaats de papier kebab midden op de bakplaat met bakpapier. Vouw de randen bakpapier naar binnen.

6 Plaats de papier kebab in een voorverwarmde oven van 190 graden Celsius  in 30 minuten klaar.

7 Haal de papier kebab uit de oven garneer het met stukjes verse peterselie.

8 Warm serveren!

 

 

 

Tip: Lekker met vers Turks brood of Turkse rijst.