• 1 courgette ( gewassen en fijngesneden)
  • 1 wortel ( gewassen en in fijne stukjes gesneden)
  • 2 paarse uien ( fijngesneden)
  • 4 teentjes knoflook ( fijngesneden)
  • 250 gram Zeewolf ( in dobbelsteenblokjes gesneden)
  • 250 gram Schotse zalm ( in dobbelsteenblokjes gesneden)
  • 250 gram Alaska zalm ( in dobbelsteenblokjes gesneden)
  • 3 pakjes roomkaas
  • 1 pak Tagliatelle
  • 1.5 liter kokend water
  • 1 eetlepel boter
  • Olijfolie/ zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper
  • Gedroogde peterselie of dille

Dit recept heb ik te danken aan een goede vriend van ons die gespecialiseerd is in allerlei soorten visgerechten.  Toen hij gisteren dit recept voor ons serveerde, besloot ik het meteen te delen op Turkishcuisine.nl.

 

1 Neem een diepe pan of nog beter een wok pan, doe er een scheutje olijfolie of zonnebloem olie in en bak de uien en knoflook 3 minuten op middenlaagvuur.

2 Voeg de fijngesneden courgette en wortel toe en bak deze ook nog 2 minuten mee.

3 Voeg de vis toe, strooi er wat zout en peper over heen en bak deze 7-10 minuten mee( ligt eraan, wat je zelf lekker vind).

4. Voeg het kokend water toe in de pan en doe een scheutje olijfolie en wat zout erbij ( voorkomt het plakken van de pasta). Laat het water flink koken en toe de Tagliatelle erbij ( 7-9 minuten kooktijd) eerst even proeven voor de zekerheid.

4 Voeg de pakjes roomkaas toe en roer deze goed door de vis. Laat het nog 5-6  minuten pruttelen op laag vuur, regelmatig omroeren.

5.  Laat de Tagliatelle uitlekken in een zeef en spoel het een klein beetje met koud water ( voorkomt plakken).

6. Verwarm wat boter in de pan, bak de Tagliatelle 3 minuten.

7. Serveer de drie vissoorten op of naast de pasta en garneer het met gedroogde peterselie of dille.

 

 

Tip: Lekker met een Ruccola salade ( recept volgt).

 

Eetsmakelijk!