Ingrediënten

500gram bloem,
2eetlepels zout,
5.5gram droge gist,
1koffielepel suiker,
1/2 waterglas water,
1/2glas olie+1eetlepel olie,
330gram natuuryoghurt ( ik gebruik silifke yogurdu te koop bij de Turkse supermarkt)
2 uien,
3 middelgrote tomaten,
500gram gehakt,

2 x eigeel ( om over de pide’s te smeren voor ze de oven in gaan!
1 eetlepel paprikapuree   ( ik gebruik het merk AFKA te koop bij Turkse supermarkten)1 volle theelepel pittige paprikapuree ( Aci biber salçasi te koop bij Turkse supermarkten)
een halve koffielepel peper

Voorbereiding

Bloem in een grote kom doen(2 eetlepels bloem apart houden)1 eetlepel zout toevoegen ,een kuiltje maken in het midden .
Gist en suiker oplossen met water in het kuiltje gieten en mengen met een beetje bloem.Op een warm plaats laten rijzen (10 minuten).

Bereidingswijze

1/2 glas olie erbij doen en yoghurt telkens beetje bij beetje erbij doen en kneden tot je een zacht deeg hebt en tot het loskomt van de kom.
Goed kneden. Op een warme plaats 1 uur laten rijzen.

Een kwart (waterglas) olie in de koekepan voeg de Salça en Aci biber salca toe samen met de uien ( heel fijn gesneden)  bak dit enkele minuten. Rul daarna het gehakt bruin en voeg de tomaten, peper,zout, rode paprika poeder. Laat dit 15 minuten sudderen en daarna afkoelen.

Voorbereiding van het deeg
Bloem in de handen doen en de 8 stukken deeg in bolletjes vormen, dan met bloem uitrollen en een ovale lange vorm, het gehaktmengsel erover smeren zodat de zijkanten een cm openblijven.In een voorverwarmde oven op 180C 20 a 30 minuten bakken tot de zijkanten een beetje bruin zijn geworden.

 

Tip: Heerlijk met ruccola salade en een glas ijskoude Ayran met schuim!