• 2 uien ( gepeld)
  • 2 teentjes knoflook ( gepeld
  • 2 komkommers ( gewassen en geschild)
  • 2 a 3 stuks groene pepers ( schoongemaakt en de pitten verwijderd)
  • Een half bosje verse dille
  • Een half bosje verse peterselie
  • 3 a 4 tomaten ( gewassen en gepeld)
  • 2 eetlepels Aci biber salçasi ( Pittige tomaten puree, ik gebruik het merk Öncü)
  • 1 dessertlepel peper
  • 1 dessertlepel komijn
  • 3 a 4 eetlepels Rode chilivlokken
  • Sap van een halve citroen
  • Een Turkse theeglas olijfolie ( indien je het nog te droog vind voeg je meer toe).

Pittige Antep Salade, de naam zegt het al komt uit de Turkse stad Gazi Antep waar de Anteppers bekend staan om hun pittige gerechten. Ik kom zelf niet uit Gazi Antep maar ik ben wel gek op pittige gerechten en deze is er één van.

 

  1. Doe de uien, knoflook, komkommers, pepers, dille en peterselie in een blender en maal deze fijn.
  2. Voeg de tomaten erbij en maal deze heel kort mee ( zorg dat ze niet helemaal gepureerd zijn.
  3. Neem een zeef en laat  het sap uitlekken.
  4. Doe het mengsel in de kom en voeg daar 2 eetlepels Biber salçasi aan toe ( pittige tomaten puree), een dessertlepel zwarte peper, een dessertlepel komijn en naar smaak rode chilivlokken toevoegen om het extra spicy te maken ( zelf voeg ik 3 a 4 eetlepels toe).
  5. Pers het sap van een halve citroen en voeg dit met een Turkse theeglas met olijfolie toe aan het mengsel.
  6. Meng het allemaal goed door elkaar en serveer het op een schaal en garneer het met peterselie.

 

Deze salade is lekker als voorgerecht maar ook met een beetje fetakaas op je brood.

Belangrijk!  Afgesloten in de koelkast bewaren, maximaal drie dagen houdbaar.