Deze kebab is heerlijk als voor/tussengerecht of gewoon als snack. Ik heb het nu al een paar keer gemaakt en ik weet elke keer mijn visite ermee te verassen.

 

 

 

Benodigdheden:

  • 1 kg schaapvlees zonder bot ( kemiksiz kuzu kusbasi)
  • 4 eetlepels roomboter
  • 3 Yufkabladeren ( Yufka te koop in alle Turkse supermarkten
  • 4 uien
  • 1 waterglas met Turkse yoghurt
  • Kruiden: Zout, peper, rode paprika poeder, een bosje verse
    peterselie
  • Om te bakken: Zonnebloemolie

 

Hoe maak je Prieel Kebab.

1 Was het schapenvlees met water en een paar druppels azijnen laat deze goed uitlekken. Snijd het schapenvlees in fijne stukjes en smelt
een eetlepel boter in de pan. Rul het schapen vlees hier op laag vuur totdathet water ( wat zich loslaat van het vlees) helemaal verdampt is.

2 Snijd de uien in fijne kleine halve maantjes, voeg wat
zout en peper in de pan, samen met de uien en bak deze nog  10 minuten mee. Haal de pan van het fornuis
en zeef de kebab ( zodat alle olie eruit gaat. Doe het vlees in een kom en voeg
de fijngesneden peterselie toe.

3 Klap de Yufka’s 1 voor 1 uit op de toonbank en snijd dezein 8 gelijken stukken ( Alsof je een pizza snijd). Vul elk stukje Yufka met een
eetlepel vulling en rol deze strak als sigaartjes. Gebruik water om het puntjedicht te plakken.

4 Warm olie op in de koekenpan en bak de Prieel kebab hierin enkele minuten krokant. Maak ondertussen de saus. Turkse Yoghurt mixen ineen kom. Smelt het resterende roomboter in de pan en strooi er wat rodepaprikapoeder overheen. Serveer de Prieel kebab in een schaal en schenk deyogurt saus eroverheen of in een dip bakje ernaast.

 

De Prieel kebab is nu klaar om gegeten te worden. Afiyet
olsun!