Deze toetje wordt vooral gemaakt voor een jarige, jubilaris of een andere feestelijke gelegenheid.

 

En hoe maak je het ?

 Voor de siroop

  • 6oo gr suiker
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels citroensap

 

Voor de cake

  • 9 eieren, gesplitst
  • 150 gr suiker
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 350 gr tarwegriesmeel
  • 50 gr bloem
  • 4 eetlepels boter gesmolten
  • 1 bekertje slagroom sfijfgeklopt, met 1 eetlepel suiker toegevoegd
  • 50 gr gemalen noten

 

Bereidingswijze

  • Maak de siroop: breng suiker, water en citroensap aan de kook en laat het op een zacht vuur 15
    minuten indikken. Laat de siroop afkoelen.
  • Maak de cake:klop het geel van de eieren los met de suiker en de citroenrasp. Gebruik bij voorkeur
    een mixer:blijf een minuut of 5 goed kloppen tot het eigeel vaal wordt.
  • Schep het Griesmeel en de bloem door het geklopte mengsel. Meng alles goed door elkaar. Zet de kom
    apart
  • Klop de eiwitten stijf met de mixer. Schep het stijfgeklopte eiwit afwisselend met de gesmolte boter
    door het griesmeelmengsel
  • Giet het beslag in een goed ingevette cakevorm. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 180 graden
    C. De cake is klaar na ongeveer 40 minuten.
  • Giet de siroop over de hete cake;laat de cake een paar uur staan. Dan is de siroop geabsorbeerd en de
    cake afgekoeld.
  • Snijd de cake in vierkantjes of plakken. Giet er stijfgeklopte slagroom bij en strooi bovenop
    wat gemalen nootjes.