Dit recept heb ik van mijn lieve oma.  Ik heb het gisteren voor het laatst gemaakt voor een diner bij vrienden thuis en de salade is goed bevallen, was a la minute op! Lekker als een extra hapje bij het vlees of op brood. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is voortreffelijk!

 

 

 

Ingrediënten:

 

  • 1 pak gekookte bieten ( te koop in elke supermarkt)
  • Turkse Yoghurt ( Silifke blauwe emmer gebruik ik)
  • Zout
  • 6 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • Zonnebloemolie

 

Bereiding:

 

1 Spoel de bietjes even met water en snijd deze in fijne reepjes

2 Pel de ui en de knoflook en snijd deze in hele fijne stukjes.

3 Schenk wat zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien enkele minuten aan. Voeg daarna de bietjes en knoflook toe. Bak deze 15 minuten op laag vuur. Regelmatig roeren. Laat de bietjes afkoelen.

4 Voeg 6 eetlepels yoghurt in een kom en een theelepel zout. Even roeren.

5 Doe nu de rode bieten in de kom roeren. Even proeven of de salade op smaak is. Je kan altijd naar smaak wat Yoghurt, zout of knoflook toevoegen.

6 Eetsmakelijk!