Heerlijk simpel bijgerecht, makkelijk te bereiden voor de beginners onder ons maar ook erg leuk en lekker praktisch te bereiden voor de gevorderden.

Ingrediënten
400 gr champignons
100 gr Monchou
 Drie teentjes knoflook
 Verse peterselie, grof gehakt
  1 eet olijfolie
 3 eetl paneermeel
 3 eetl geraspte kaas
Zwarte peper
Brood om bij te serveren
  Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden.
 Boen de champignons schoon en snijd ze dikke plakken.
 Snijd de teentjes knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de helft van de peterselie aan.
 Voeg na een minuutje de champignons toe en schep regelmatig om.
 Bak ze een paar minuten op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin zijn.
 Schep ze in een kom en bak nu de spekreepjes in dezelfde pan totdat ze knapperig beginnen te worden.
 Voeg de spekjes toe aan de champignons en roer de roomkaas er door.
 Breng op smaak met wat peper (zout toevoegen is niet nodig want de spekjes zijn al vrij zout).
 Schep alles in een grote (ovenvaste) schaal of verdeel het over 4 kleine schaaltjes
. Meng het paneermeel met de kaas en de overgebleven peterselie en verdeel dit over de schaaltjes.
Zet ze 10 tot 15 min in te oven totdat de kaas is gesmolten en het paneermeel krokant is geworden.
 Serveer de champignons met was brood om mee te dippen.