• 4 tomaten gewassen en in blokjes gesneden
  • 2 mini komkommers gewassen en in cirkels gesneden
  • 1 rode ui gepeld en in fijne halve maantjes gesneden
  • Een handjevol zwarte olijven zonder pit in cirkels gesneden
  • Een bakje ruccola gewassen
  • 1 citroen geperst
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Garneren met eventueel nigella zaad
  • Een rondje Fetakaas ( ik neem altijd van het merk Sütdiyari met lichtblauwe dop, zeker een aanrader)

Hoe lekker kan simpel zijn? Nou, zo lekker als deze salade.  De ingrediënten die in dit recept worden gebruikt heeft iedereen wel in huis.

De fetakaas in de salade past erg goed bij pittige smaak van de ruccola.

 

Bereiden

1 Neem een grote kom en doe de Ruccola, olijven, rode ui, komkommers en tomaten erin.

2  Doe de citroensap, zout naar smaak, scheutje olijfolie in een kom en meng deze, voeg het daarna toe aan de salade.

3 Snij de feta in kleine dobbelsteenblokjes en garneer deze over de salade.

4 Strooi wat nigella zaad over de salade om te garneren ( hoeft niet).

 

Eet smakelijk!

 

 

Tip:  Lekker als bijgerecht bij vis.