Sambali is een traditioneel Turks dessert gemaakt van griesmeel en gedoopt in siroop. En is heerlijk te combineren met een glaasje Turkse thee.

Ingrediënten voor de cake:

2 waterglazen met griesmeel ( Irmik)

1 waterglas met suiker

1 waterglas met Turkse yoghurt

1 zakje bakpoeder

1 zakje vanille poeder

Hazelnoten of Amandelen voor over de cake

 

Bereiding:

Kneed deze ingrediënten goed door elkaar en giet het in een ingevette glazenschaal. Doe er wat gemalen hazelnoten of amandelen overheen.
Stop het in een voorverwarmde oven 180graden en bak het totdat het bruin wordt.

 

Siroop voor over de cake:

3 glazen suiker ( ik heb zelf 2.5 gebruikt de laatste keer  en vond dat zoet genoeg)

2 glazen water

1 dessertlepel met citroensap ( verse)

 

Bereiding:

Laat het siroop koken en daarna nog 5 minuten op een lage vuur. Haal de Sambali uit de oven en giet het hete siroop eroverheen. Laat de
Sambali minstens 4 a 5 uur rusten. Het beste is om het een hele nacht te laten rusten.