• 500 gr lamsvlees
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • rode peper

Kebab bestaat uit laagjes vlees die op een grote pin geperst worden. Voor kebab wordt rund-, schaaps- en kippenvlees gebruikt.

 

Je mengt 2 delen olijfolie op 1 deel citroensap door elkaar,

Snijd vervolgens de ui in stukken, knijp de knoflookteentjes fijn en meng dit door het oliemengsel.

Voeg er zout en peper met rode peper en een klein deeltjes verse tijm door voor een extraatje

Voeg nu de lamsvlees erbij en laat het minstens 2 uur marineren

Schuif de blokjes lamsvlees op ijzeren pennen of je kan natuurlijk lange saté stokken gebruiken

Strooi er nu rijkelijk tijm over.

Je kan ze dan vervolgens kunt ze barbecueën of grillen.

O ja, serveer verse het met Turks brood.

 

 

Powered by www.hababam.nl