Heb je onverwacht visite en wil je snel iets bereiden of heb je Turks brood van een paar dagen oud in de kast liggen, dan maak je daar toch een lekkere pizza van! Het is zo simpel om te maken, als je het eenmaal heb gemaakt zul je dit recept vaker herhalen!

Ingrediënten:

400 gr ratatouille  (blik, te koop in alle supermarkten)

150 gram Boursin  ( kaas)

100 gram salami    ( Ik gebruik hindi salami van het merk Erciyes, te koop in alle Turkse supermarkten)

75 gram kaas          ( ik gebruik jong belegen)

2 uien, gepeld en in halve maantjes gesneden.

2 eetlepels olijfolie

2 theelepels karwijzaad

1 Turkse pide         ( brood)

1 theelepel basilicum

Peper naar smaak  ( heb er bewust geen zout bij gezet omdat de ingrediënten al genoeg zout hebben)

 

Bereiding

1 De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.

2 Turks brood in de lengte halveren.

3  Bestrijk één  helft met Boursin.

4 Meng de ui met olijfolie en verdeel deze over de pizza met Bousin.

5  Bestrooi het vervolgens met karwijzaad.

6  Tweede helft van de pizza verdeelt u de salami, een blik ratatouille erover verdelen. Strooi tot slot , peper, basilicum en geraspte kaas erover.

8 Doe de pizza’s  circa 25 minuten in de oven zodat alle ingrediënten zijn gesmolten en de pizza lekker knapperig is.

 

Eetsmakelijk!