Ja, ik weet het! Het klinkt een beetje vreemd maar het is wel lekker en zelfs die gene die geen spinazie lusten, lusten hier wel pap van!

 

Tip: Lekker voor de feestdagen!

Benodigdheden:
*  2 eieren ( op kamertemperatuur)

* 1.5 glas suiker

* 2 glazen meel

* 1 pak bakpoeder

* 1 pak vanillepoeder

* Halve glas zonnebloemolie

* 200 gr spinazie

 

Voor op de Cake

 

*1 pak slagroom

* een glas koude melk

* Of lekker makkelijk een pak voorgeklopte slagroom!

 

 

Voorbereiding:

 

1 Was de spinazie en snijd het dan in stukken. Kook dit elke minuten in kokend water. Goed laten uitlekken en pureren.

2. Klop de slagroom met melk en laat het opstijven in de koelkast of gebruik kant en klare opgeklopte slagroom.

3. Doe de eieren  en de suiker in een kom en mix deze circa 5 minuten

4. Voeg  de zonnebloemolie, vanillepoeder, bakpoeder en spinazie puree toe en mix deze  1 a 2 minuten.

5. Stop het beslag in een ingevette schaal.

6. Laat de cake 40 minuten bakken in de oven ( die alvoorverwarmd is) op 180 graden. Controleer of de cake gebakken is door er een
tandenstoker in te steken als deze er schoon uitkomt betekend dit dat de cakegebakken is.

7. Doe een bord op de cake en snij eromheen. De stukken zullen we als sier voor op de cake gebruiken.

8.. De afgesneden stukken doen we in de mixer.

9.Strijk de opgeklopte slagroom over de cake en maak deze glad met de spatel.

10. Strijk de kruimels over de slagroom en voilà Spinazie cake is klaar!

 

 

 

Tip:  Lekker recept voor de feestdagen, een keer wat anders dan een appeltaart of slagroomtaart.