• kilo verse bladspinazie
  • 1 ui gepeld en fijngesneden
  • 100 gram gehakt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rijst ( gewassen)
  • 1 dessertlepel salça ( Turkse tomatenpuree)
  • 1 dessertlepel peper
  • 1 dessertlepel zout
  • 1 waterglas met gekookt water

Je zou denken spinazie een oer-Hollands gerecht, dit is echter niet waar.  Spinazie komt oorspronkelijk uit het voormalig Perzië ( Iran) .
De naam Spinazie is ook afgeleid van het Perzische woord Esfenaj.
Buiten om dat het Spinazie met gehakt gerecht ontzettend lekker is, is het ook nog eens gezond.
Spinazie bevat ijzer, vitamine E , Caroteen, Antioxidanten en het is goed voor de stoelgang.

Voorbereiding:

  1. Snij de uien in fijne stukken. Was het rijst en laat deze uitlekken
  2. Snij de wortels eraf en pluk de gele bladeren eraf en gooi deze weg. Was de spinazie  3 keer in een grote bak met water, totdat alle zandkorrels zijn verdwenen en laat de spinazie uitlekken.
  3. Doe de olijfolie in de pan en rul het gehakt, voeg na 4-5 minuten de tomatenpuree en uien toe en bak deze nog 3-4 minuten mee.
  4. Schenk nu kokend water erbij met zout en peper en laat het flink koken. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en als laatst de rijst. Plaats de deksel op de pan. Laat het circa 20 minuten koken op laag vuur.

De spinazie met gehakt is nu klaar! Eet smakelijk

Serveer de spinazie met brood en een kommetje Turkse Yoghurt!