• Benodigdheden:
  • 1 kg verse spinazie
  • 15 steeltjes bosui
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje peterselie
  • 1 waterglas pilaf bulgur ( te koop in Turkse supermarkt)
  • 1 klein blikje mais
  • 1 dessertlepel Zout
  • Voor de dressing:
  • Sap van 1 verse citroen
  • 1 Turkse theeglas olijfolie
  • Granaatappel siroop ( te koop in Turkse supermarkten)
  • Garnituur
  • Tulum Peynir ( Brokkelige Turkse kaas, te koop in Turkse supermarkten)

Lekkere salade, geschikt als voorgerecht maar ook als maaltijd vervanger.

 

Bereiden:

Was de bulgur en kook deze in een pan met 2 glazen water en een dessertlepel zout.

Was alle groente en snijd ze in zeer fijne stukken en leg deze op de bodem van de schaal waar je de salade op gaat serveren.

Laat de mais uitlekken en serveer deze over de groente.

Schep de bulgur erop.

Verdeel de dressing eroverheen

Garneer het met geraspte Tulum kaas.

 

 

Eet smakelijk oftewel Afiyet olsun!