De winter in Nederland is nog niet echt begonnen maar ik deel wel alvast het recept van deze stevige Wintersoep zodat we op tijd de juiste vitamine binnen krijgen.  Makkelijk te bereiden!

 

Ingrediënten:

1 ui gepeld en fijngesneden

1 eetlepel Turkse tomatenpuree ( Salça)

1 eetlepel Turkse peperpuree ( Biber Salça)

1 waterglas rode linzen gewassen in water en gezeefd

1 wortel geschild en in fijne blokjes gesneden

1 aardappel geschild en in fijne blokjes gesneden

3 kippendijen gewassen in azijn en zout, gekookt en in fijne sliertjes geplukt

Een halve waterglas vermicelli ( Sehriye)

Roomboter, zout, rode paprika poeder, zwarte peper en gedroogde munt ( nane).

 

Bereiden:

1 Kook de kippendijen met zout en peper naar smaak in 1.5 liter gaar en pluk er dunne slierten van.

2 Smelt een eetlepel roomboter in een grote soeppan, doe de tomaten en peperpuree erbij en bak de uien glazig in circa 5 minuten.

3 Voeg het kippenbouillion, linzen, wortel, aardappel erbij en laat deze 30 minuten koken.

4 Haal de pan van het vuur en prak de soep met een staaf mixer of haal het door een zeef.

5 Zet de soep opnieuw op het vuur en voeg de kippenslierten en vermicelli toe.  Laat deze nog 10 minuten doorkoken en zet het vuur uit.

6 Smelt 50 gram roomboter, snufje rode paprikapoeder en gedroogde mint in een pannetje en giet dit over de soep.

 

 

Afiyet olsun!

 

Lekker met geroosterd Turks brood.