Dit is een traditioneel Turks nagerecht. Je kan hier echt jong en oud gelukkig mee maken! De Turkse keuken kent vele soorten pudding toetjes maar we beginnen nu bij de Sütlaç.

Omschrijving:
Turkse rijstpudding (ongeveer 6 bakjes)

Ingredienten:
– 1 kopje rijst
– 1 kopje water
– 1 liter melk
– Een halve kop suiker
– Vanillesuiker naar smaak
– Snufje kaneel

Bereiding:

Doe de rijst in een pan met een dikke bodem en breng het water aan de kook,
en als de rijst bijna droog dreigt te staan, giet de melk erbij, breng de melk
al roerende aan de kook (pas op dat het niet overloopt) en blijf roeren totdat
je de rijst begint te zien bij het doorroeren.
Doe dan de suiker erbij en
blijf nog even doorroeren (het moet niet helemaal vloeibaar meer zijn, maar het
moet ook niet te dik worden), giet het dan in de bakjes en laat deze afkoelen in de koelkast.

 

 

Tip: Serveren met een snufje kaneel