Deze tomatensoep is makkelijk te bereiden en er komen niet veel ingrediënten bij kijken.

Ingrediënten:

1 blik gepelde tomaten , ik gebruik het merk  de beste 1 van Dirk van den broek

1 eetlepel meel

50 gram roomboter

1 eetlepel olie

1 volle eetlepel salça ( Turkse tomatenpuree), ik gebruik het merk AFKA

1 liter gekookt water

2 kip bouillonblokjes , ik heb gebruik kip bouillon van het merk Knorr

Kook room een flinke scheut

Zout en peper naar smaak naar smaak toevoegen.

Een bakje geraspte kaas, persoonlijk vind ik belegen erglekker.

 

Voorbereiding:

Smelt de roomboter en olie  in de soeppan en bak de meel enkele minuten op laag vuur mee. Schep een volle eetlepel salça in de pan, enkele minuten meebakken en voeg als laatst de gepelde tomaten en 2 bouillonblokjes toe. Laat het  5 minuten op middenlaagvuur pruttelen en roer regelmatig.

Kook 1 liter water en pak de staafmixer uit de kast. Haal de pan van het vuur en pureer de tomaten.

 

Voeg 1 liter kokend water toe aan het tomatenmengsel en blijf roeren. Voeg als laatst de kook room toe en een beetje peper en zout.
Niet teveel want, in de salça zit al veel zout. Ik adviseer je eerst om te proeven!

Rasp een bakje kaas.

Serveer de soep heet en strooi er geraspte kaas overheen. Als garnituur kun je ook een blaadje basilicum gebruiken ( staat mooi).

 

De soep is nu klaar! Afiyet olsun

 

 

Tip: Lekker met stokbrood en kruidenboter!