• - 1 ui
  • - 800 gram tomaten
  • - 1 kleine wortel
  • - Twee takjes bleekselderij
  • - 2 teentjes knoflook
  • - stukje verse gember
  • - 1 laurierblaadje
  • - 1 klein blikje tomatenpuree
  • - Een half theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • - 1,5 blokje tuinkruidenbouillon
  • - 1 theelepel suiker
  • - 2 eetlepels zonnebloemolie
  • - 100 gram gehakt
  • - 750 ml water
  • - peper en zout naar smaak

Turkse linzensoep  is vaak een niet weg te denken soep op de ramadan tafel, heb je af en toe zin in iets anders? Probeer deze soepje eens.

Benodigdheden:

– 1 ui
– 800 gram tomaten
– 1 kleine wortel
– Twee takjes bleekselderij
– 2 teentjes knoflook
– stukje verse gember
– 1 laurierblaadje
– 1 klein blikje tomatenpuree
– Een half theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
– 1,5 blokje tuinkruidenbouillon
– 1 theelepel suiker
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 100 gram gehakt
– 750 ml water
– peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Snij alle groente in middelmatige stukken
2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook en ui toe en fruit dit in 3 minuten glazig. Doe de gember, de bleekselderij en de wortel erbij en bak alles kort mee.
3. Voeg de tomaten, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en bouillonblokjes toe, schenk er kokend water bij tot alles net onder staat. Doe het laurierblaadje erbij, kook de soep 15 minuten op laag vuur en haal het laurierblaadje eruit.
4. Voeg de suiker toe laat het even koken en haal de pan van het vuur.
5. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
6. Draai van het gehakt kleine bolletjes en doe deze in de pan soep en breng weer aan de kook totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Je soep is nu klaar, serveer het met warm stokbrood met kruidenboter.