Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Tuinier Kebab ( Bahçivan kebabi)

 

De Turkse keuken kent vele Kebab soorten, de Tuinier Kebab is daar één van.  Heerlijk vlees met groente in een tuintje van smeuïge  aardappelpuree.

De bereiding van dit recept heeft geen hoge moeilijkheidsgehalte maar het vergt wel een paar uur tijd. Er zijn ook veel ingrediënten nodig voor dit gerecht.

 

 

Ingrediënten:

 

500 gram lamsvlees in blokjes gesneden

Een potje of een kopje met doperwtjes

Rode paprika

Gele paprika

7-9 teentjes knoflook

1 ui

Olie  scheutje

Turkse tomatenpuree ( Salça)

1 kg kruimige aardappelen

1 scheutje warme melk, circa een koffie kopje eerst

75 boter gesmolten

Zout en Peper naar smaak.

 

Bereiding van het vlees:

Was het vlees met azijn en water en laat het goed uitlekken.  Neem een diepe pan en kook daar het vlees in zacht in circa 30 minuten. Niet te zacht anders valt het vlees uitelkaar en het moet nog gebakken worden in de pan.

Pel de ui en snijd deze in fijne stukken. Was de paprika’s en snijd deze in stukjes, Pel de knoflook en laat deze heel.

Kook ondertussen de aardappelen met schild ( zo gaan de vitamine niet verloren).

Neem een diepe koekenpan of een wok en schenk daar een klein scheutje olie in.  Bak het vlees eerst een paar minuten en voeg daarna de knoflook en uien toe, gevolgd door de paprika en doperwtjes. Bak het geheel enkele minuten en schep er 1 eetlepel Turkse tomaten puree doorheen. Bak het nog een paar minuten en doe wat van het Vleesbouillon in de pan. Laat het koken op hoog vuur en daarna een half uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.

Bereiding van de Aardappelpuree

Zeef de aardappelen en schil de gekookte aardappelen en leg ze weer terug in de pan met de deksel erop!

Smelt de boter in de pan en schenk de melk erbij. Wanneer de boter is gesmolten, schenk je dit in de pan van de gekookte aardappelen, voeg je wat zout en peper toe naar smaak en pureer je het door middel van een stamper, heb je geen stamper dan doe je het met handschoentjes en je vuisten.

Neem nu een grote schaal en bedek de randen met aardappelpuree, zorg dat het middenstuk ( het tuintje) leeg blijft.  Nu scheppen we met een schuimspaan ( zodat er niet al te veel jus wordt meegenomen) de kebab in het tuintje.

 

Eetsmakelijk!

 

 

Weetje:  Ik schenk altijd warme melk en gesmolten roomboter toe aan de aardappelpuree zodat het lekker smeuïge blijft. Als je koud melk en boter toevoegt krijg je een klevend cement mengsel.

 

 

 

 

 

1 Comment

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.