• 350 ml water
  • 3 eetlepels rietsuikerstroop
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 550 gram suiker
  • 3 eetlepels sinaasappelrasp
  • 2 zakjes gelatine (zonder toegevoegde smaakstoffen)
  • 100 gr maïzena
  • 125 ml koud water
  • 150 gram gehakte pistachenoten
  • poedersuiker om te strooien
  • 1 eetlepel vanille-extract

Voorbereiding

In een grote pan(sauspan) op een matig hoog vuur 350 ml water, suiker en rietsuikerstroop aan de kook brengen.

Frequent roerend tot een temperatuur van 120°C verhitten. En zet het apart en hou het heet.

Vervolgens de sinaasappelsap en sinaasappelrasp met elkaar vermengen, gelatine erover strooien en apart zetten. Vervolegsn de maïzena in een kopje met 125 ml koud water oplossen en door de hete siroop roeren.

Je zet het vervolgens op matig laag vuur en zeer voorzichtig roerend tot het dikke saus wordt en laten inkoken, je merk het vervolgens dat het moeilijker wordt met roeren.

Je haat het siroop van het vuur halen en mix de sinaasappelmix, pistachenoten en vanille en vervolgens goed roeren. Een cakevorm van 20 cm royaal met poedersuiker bestrooien. Het Turks fruit in de bakvorm schenken en op een koele, droge plek (niet in de koelkast) in 3-4 uur op laten stijven.

Je wacht totdat het Turks fruit helemaal is afgekoeld, je strooit de bovenkant met poedersuiker. Je snij het in vierkantjes van ongeveer 3 cm.

 

Eet smakelijk