• Benodigdheden
  • •9 uien
  • •1 ei
  • •Een halve Turkse theeglas met olijfolie
  • •1 eetlepel tomaten/peper salça
  • •1 halve theelepel tijm
  • •2 theelepels suiker
  • •1 theelepel rode chilivlokken
  • •1 theelepel zwarte peper
  • •Om te garneren Sesam en Nigella zaad
  • Voor het deeg:
  • 4 waterglazen meel
  • 1 waterglas met lauw water
  • Een halve pak verse bakkersgist (yas maya) te koop in Turkse supermarkten)
  • Een halve theelepel suiker
  • Een halve waterglas melk
  • Een halve waterglas olijfolie
  • Een halve waterglas Turkse Yoghurt

Lekkere Turkse gevulde uienbroodjes, een Traditioneel gerecht uit de Prachtige en geschiedenisrijke stad Canakkale

 

Bereiding:

 

  1. Smelt de Bakkersgist in een waterglas met lauw water.
  2. Voeg de suiker en melk erbij. Daarna de Yoghurt en olijfolie meng deze goed doorelkaar.
  3. Voeg nu een beetje bij beetje de mail toe en laat de mengsel zich goed opnemen.
  4. Bedek het met Plasticfolie of een schone doek en laat deze rijzen op een warme plek.
  5. Snij de uien in dunne halve ringen en bak deze met de twee theelepels suiker en olijfolie glazig voeg de tijm en dan de  peper/tomaten salça. Zwarte peper en Rode chilivlokken.
  6. Vet de ovenschaal en verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  7. Rol de helft van het deeg uit ten grootte van je ovenschaal.  Verspreid de  uienmengsel eroverheen. Rol de andere helft van het deeg uit ten grootte van je oven schaal en doe deze op het mengsel. De lege stukken vouw je naar binnen.
  8. Besmeer het met geklopte ei en bestrooi het met Nigella zaad en Sesam.
  9. Bak de Uienbroodjes in 30-40 minuten gaar ( kijk totdat het een mooie bruine kleur heeft)

 

 

Lekker met een kopje Turkse Thee.