• 1 liter groentebouillon (tablet)
  • 1 a 2 uien
  • 400 gram rode linzen
  • 1 laurierblad
  • zout
  • 0,125 liter room
  • 1 zalmfilet van ongeveer 200 gram
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel boter
  • Beetje citroensap
  • 1 cayennepeper (mespunt)

Als eerst laat u de linzen 1 nacht in 1 1/2 liter koud water goed weken. Vervolgens verwarm de groentebouillon en doe er de room bij en laat u een keer opkoken.

Hoe maakt u het ?

Giet de linzen af en laat ze uitlekken Vervolgens doe u deze bij de bouillon en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de vis in de lengte doormidden en snijd beide helften dwars in fijne plakjes. Zet de zalm op een koele plaats weg. Snijd de prei in kleine stukjes, spoel die zorgvuldig, breng ze in een pan met 1/2 liter water en 1/2 theelepel zout aan de kook en laat 1 minuut koken.

Doe de prei in een fijne zeef, laat onder koud water schrikken en laat goed uitlekken. Neem de mixer en breng de soep op smaak met wat zout en boter, citroensap en cayennepeper. Vergeet niet de plakjes zalm over de borden te vespreiden