• 1 liter melk
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram rijstmeel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel boter
  • 1 zakje vanillesuiker

Een specialiteit uit Istanbul, ook lekker geserveerd met ijskreem in de zomer

Als eerst verwarm de oven voor op naar 180°C .

Maak rijstmeel, maïzena en suiker en voeg een beetje melk in

Doe er de rest van de melk bij en verwarm al roerend tot het mengsel dik wordt.

Voeg dan de boter toe, roer er de vanillesuiker door en haal de pan van het vuur.

Strooi de poedersuiker gelijkmatig over de bodem van een glazen ovenschaal.

Giet het mengsel erop en strijk de bovenkant glad.

Bak de pudding ongeveer 20 minuten in de oven, het is de bedoeling dat het toetje nu een beetje ‘aanbrandt’ aan de onderkant.

Haal de pudding dan uit de oven, laat de schaal snel afkoelen in een bodempje koud water en zet de afgekoelde schaal in de koelkast( laat het minimaal 2 uur afkoelen)

Nadat het toetje afgekoeld is, gebruik je een spatel om het toetje tot één rol te vormen.

Snijd de pudding in 4 tot 6 stukken, Doe dit rustig en voorzichtig!

Rol elk stuk op met behulp van de steel van een houten lepel.

De Kazandibi is nu klaar om geserveerd te worden.

Besprenkel de stukjes met kaneel naar smaak.