Simpele maar lekkere koekjes, vooral als ze net uit de oven
komen. Je heb er niet veel ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten   voor ca. 40 stuks

•200 gram roomboter, in blokjes

•100 gram poedersuiker

•300 gram bloem

•1 eidooier

•snufje zout

•1 zakje vanillesuiker

•25 gram cacaopoeder

•1 losgeklopt  eiwit

Voorbereiding

Meng alle  ingrediënten, behalve cacaopoeder en eiwit, en kneed alles met de handen tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in twee delen en kneed door
een helft de  cacaopoeder. Laat beidestukken deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast opstijven.

Rol beide stukken deeg daarna uit tot een lap van 2-3 mm dik en circa  25 x 25 cm groot. Bestrijk het lichte deeg dun met losgeklopt eiwit en leg hierop het donkere deeg. Snijd de zijkanten bij. Rol de deeglappen
samen  voorzichtig op. Laat deze deegrol nog circa 30 minuten in de koelkast opstijven.

Snijd de rol daarna in plakjes van 1/2-1 cm. Leg de koekjes op een met  bakpapier beklede bakplaat en bak ze krokant in 10-15 minuten in het midden van  een op 180 gr. C. voorverwarmde oven. Laat ze op een rooster afkoelen.