Incirli tatli is een van mijn favoriete dessert tijdens de Ramadan is dit  gevulde taartje met  vijgen ,walnoten een laagje Muhallebi (rijstpudding)
eroverheen besprenkelt met gemalen pistache noten een rijke aanvulling op jou menukaart!.

Ik kan hier wel een paar borden van op. Incirli tatli is op zijn lekkerst als je deze een nachtje laat wachten. Hieronder volgt het recept.

 

 

 

Ingrediënten voor de Cake:

  • 9 gedroogde vijgen ( 10 minuten wellen in heet water,
    uitlekken en in kleine stukken snijden
  • 1 waterglas gemalen walnoten ( ik hou van grof gemalen)
  • 1 waterglas met suiker
  • 1 waterglas met meel
  • 3 eieren
  • 1 pakje bakpoeder

 

Ingrediënten voor de Siroop:

  • 1,5 waterglas gevuld met water
  • 2 eetlepels Nescafé
  • Een halve waterglas suiker
  • Muhallebi ( rijstpudding)
  • 2 eetlepels nişasta ( te koop Turkse winkel)
  • 2 eetlepels meel
  • 1lt melk
  • 5 eetlepels suiker
  • Wanneer het begint met koken 50gr roomboter
  • Na het koken, van het fornuis afhalen en een pakje creme santi ( te koop bij de Turkse winkel of een pakje klop fix erin gooien ( te koop bij AH van dor Oetker)

 

Voorbereiding:

1.Doe alle ingrediënten voor de cake in een kom

2. en meng deze rustig en goed. Bakken op

3. een voorverwarmde oven 160 graden i.v.m. de vijgen.  ( ongeveer 45 a 55 minuten)

4. Maak nu de rijstpudding klaar ( wacht nog even met het
toevoegen van de klop fix of creme santi. Doe dit 5 minuten nadat je de rijstpuddingvan het fornuis heb gehaald en mix  het
goed door de rijstpudding heen.

5. Laat de cake 4 minuten luchten en mix de ingrediënten voor het siroop eroverheen giet ( siroop hoeft niet gekookt te worden, alleen
gemengd).

6.Schenk daarna de rijstpudding eroverheen en dek de Incirli tatli af met vershoudfolie en laat deze minstens 4 uur opstijven in de
koelkast.

 

 

Tip: De Incirli tatli komt pas echt tot haar recht wanneer ze een nachtje in de koelkast heeft geslapen ;).

 

 

Afiyet olsun!