De naam is in ieder geval appart: “Vrouwendijen köfte”.De vertaling van dit Turkse is: KADIN BUDU=   kadin is vrouw, budu is dij, kofte is gehaktbal.Vrouwendijen köfte (Kadin budu köfte) is een Turks gehakt met rijst gerecht dat voornamelijk koud wordt gegeten. Daarom geschikt als onderdeel van een koud buffet maar is tevens als hoofdgerecht of avondsnack. Het is ook makkelijk als u visite
krijgt. Je maakt het gerecht 1 dag van tevoren en je hoeft het alleen maar uit de koelkast te halen.
Het is wel wat bewerkelijk, maar zeker de moeite waard.

 

 

Wat heb je nodig ?:

  • 300gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1/3 kopje witte rijst
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 glas zonne bloemolie
  • zout en peper
  • komijn

Hoe maak je het ?

  • Kook de rijst met een snufje zout in het water tot hij beetgaar wordt en laat hem uitlekken.
  • Halveer het gehakt en bak de ene halft van het gehakt met genipperde ui (zonder boter).
  • Laat de gekookte rijst en het gebakken gehakt met ui afkoelen.
  • Doe de rijst, het gehakt met ui, het rouwe gehakt, 1 ei, zout, peper en komijn in een kom en kneedt ze ddor elkaar.
  • Maak 10 ovale kofteballetjes daarvan ( maak je handen vochtig met water tegen plakkerige handen) en laat ze in de koelkast een beetje stevig worden.
  • Doe de zonnebloemolie in de pan en laat het opwarmen.
  • Klop de 2 eieren in een bak.
  • Doe de bloem in een andere bak.
  • Wentel  de koftes eerst in bloem en laat de overbodige bloem eraf vallen.
  • Doe de koftes daarna in het geklopte ei.
  • Bak ze in de verhitte olie aan beide kanten goudbruin.

 

Eet smakelijk !!