Mijn schoonzus is ook een echte keukenprinses , ze houdt net zoveel van bakken als ik. De wortelcake is dan ook een van haar overheerlijke recepten die ze met mij heeft gedeeld.

 

Benodigdheden: 

  • 3 eieren ( vers)
  • 1 waterglas
    zonnebloemolie of roomboter
  • 3 waterglazen bloem
  • 2 waterglazen suiker
  • 1  pakje bakpoeder
  • 1 pakje vanille suiker
  • 1 waterglas walnoten ( ongezouten en grofgemalen)
  • 2,5 waterglas met geraspte wortel ( eerst wassenen schillen).
  • 1 geraspte citroenschil ( citroen eerst wassen)

 

Voorbereiding:

  1.  Neem een grote kom en meng de eieren en suiker  enkele minuten.
  2. Voeg de olie of roomboter, bakpoeder, vanillesuiker en bloem toe en meng dit tot één geheel en voeg als laatst de walnoten en wortels toe en meng deze voorzichtig op z’n laagste stand.
  3. Besmeer je cake schaal met roomboter en strooi er wat bloem overheen, dit zorgt ervoor dat de cake niet blijft plakken aan de bodem.
  4. Voeg het cakemengel in de cake schaal en bak deze op een voorverwarmde oven van 160 graden in 60-75 minuten gaar.
  5. Je kunt controleren of de cake gaar is d.m.v. een tandenstoker  na een uur in de cake te steken. Komt deze er schoon uit dan is de cake klaar om opgegeten te worden.

 

 

Tips:

1: Ik hou er persoonlijk niet van maar je zou een theelepeltje kaneel kunnen toevoegen aan de mix voor variatie.

2: Extra sausje voor over de cake.

Benodigdheden

  • 2 waterglazen melk
  • 1.5 waterglas suiker
  • 1 eetlepel meel
  • 1 eetlepel zetmeel ( nisasta)
  • 1 pak vanille suiker

Schenk de ingrediënten in de pan en breng deze al roerend aan de kook met een mixer totdat het begint te koken en zet het vuur uit. De saus kun je over de cake heen gieten tijdens het serveren en versieren met walnoten, pistache of andere soorten
nootjes of lekkernijen.

3: Open nooit tijdens het bakken de oven, je cake zal door de vrije lucht die ernaar binnen komt inzakken!

 

Afiyet olsun!