Heerlijke recept van wortelcake heb het uit een Turkse tijdschrift.

Ingrediënten:

4 grote verse eieren

1.5 waterglas suiker

een halve waterglas

gesmolten roomboter

een halve waterglas olijfolie

een halve waterglas

zeer fijn gemalen hazelnoten

een halve waterglas grof gemalen walnoten

4 middelgrote geschilde wortels grof geraspt

1 grote appel geschild en grof geraspt

2,5 waterglas gezeefde meel

1 pakje bakpoeder

1 theelepel kaneel

 

Voor de  huisgemaakte Caramelsaus

1 Turkse theeglas met suiker 1 Turkse theeglas met melk of ongeklopte

 

Bereiding:

1 Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Voor dit recept worden er geen electricsche apparaten gebruikt kloppen en mixen alles met de hand. Old style.

2 Klop met een klopper de eieren en suiker goed door elkaar. Voeg daarna de roomboter, olie, wortel en appel toe en klop verder de ingrediënten goed door elkaar.

3 Doe als laatst de walnoten en hazelnoten erbij en meng het goed door elkaar. Vet een bakvorm van 24 of 26 cm in  en verwarm de oven op 165 graden C.

4. Bak de cake totdat deze bruin is doe eerst 45 min. Als de cake gaar is haal je het uit de oven en draai je het om op een schone theedoek en laat je het omgekeerd afkoelen.

5 Bereid nu de caramelsaus voor smelt de suiker en melk of ongeklopte slagroom in een pan.

6 Serveer de cake koud en de saus lauwwarm.

 

Eet smakelijk!