• 10 wortels
  • 2 uien fijngesneden
  • 6 flinke tenen knoflook
  • Turkse Yoghurt ( Ik gebruik Yayla blauwe emmer )
  • Zout naar smaak
  • Een Turkse theeglas Zonnebloemolie

Wortelsalade ( Yogurtlu havuç salatasi)

Een van mijn favoriete bijgerechten. Heerlijk  naast börek, pogaça of op een stukje stokbrood.

Bereiding:

  1. Neem een diepe kom.  Was alle wortels, Schil en rasp ze.
  2. Pel  en  snij de uien en 3 teentjes knoflook in hele  fijne stukjes
  3. Schenk de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de wortels, knoflook en uien in 20 minuten gaar op middenlaagvuur  Regelmatig omroeren.
  4. Laat het wortelmengsel afkoelen
  5. Neem  een diepe kom en schep 3 a 4 flinke lepels yoghurt in  , een snufje zout en pers 3 teentjes knoflook. Goed mengen.
  6. Voeg het wortelmengsel eraan toe, goed mengen en eet smakelijk!

Je kunt de wortelsalade afgedekt maximaal  3 dagen in de koelkast bewaren