Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Gozleme

Dit recept voor platte, ronde Turkse pannenkoeken is van mijn schoonmoeder :) die meestal wordt gebakken word op een metale plaat. Je kunt de gozleme met van alles en nog wat vullen Zoals met fetakaas of geraspte aardappelen , gehacht  of spinazie.

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • Deeg 120 gram
  • ongebleekte bloem
  • halve theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 tot 90 ml. lauw water

Tip voor vulling: verkruimelde fetakaas met peterselie of verse munt, rulgebakken runder- of lamsgehakt gekruid met wat peper, zout en rode turkse peper, geblancheerde spinzaie

Hoe maak je het ?

Zeef bloem met zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier olie en water in. Begin vanuit het midden het bloem met het vocht te mengen en kneed alles tot een stvig deeg. Verdeel het deeg in vier stukken en maak hier ballen van. Leg deze op een bebloemde ondergrond, bedek met en vochtige theedoek en laat 20 minuten rusten.

Bereidingswijze

Rol elke deegbal tot ronde of rechthoekige lappen. Leg de vulling op de ene helft en vouw dit met de andere helft dubbel. Duw goed aan en bestrijk beide zijden met wat olijfolie. je kunt de gozleme ook zonder vulling bakken.
Verhit een koekenpan en bak de gozleme stuk voor stuk ca. 3 minuten terwijl je de koek constant met je vingers over de bodem van de pan verschuift. Bak dan de andere kant op dezelfde wijze.

 

 

 

 

 

Serveertips

Eet de gozleme bij voorkeur heet, maar ook koud zijn ze niet te versmaden. Tevens een koude ayran kan er ook bij

6 Comments

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.