Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Gevulde paprika met traditionele Turkse Bulgurrijst

De gevulde Paprika met Turkse Pilav kennen jullie al, dit is een soortgelijke recept maar dan een gezonder variant, namelijk Bulgur een graansoort gemaakt van hele of gebroken Tarwe.

 

Dolma betekend letterlijk gevuld in het Turks. Dit keer vullen we de dolma met Bulgur ipv rijst.

Bereiding:
Was de paprikas in zout water en snijd het kapje eraf, verwijder de vlieze en de zaden en droog de paprikas af met een doek.

Vermeng 300 gram gehakt met water, een eetlepel tomaten puree, peterselie, bulgur, theelepel met zout en peper en vul de paprikas met behulp van een lepel of gewoon met de hand.

Neen een diepe kom en vermeng het gehakt, 1/4 deel Van de tomatenpuree, peterselie, bulgur, 1 theelepel zout en peper en vul de paprika’s met dit mengel.

Kook wat water in de water koker en doe de dolmas in een pan. Giet het water voorzichtig in de pan. Zorg de het water een vingerkootje boven de dolmas uitsteekt. Plaats een bord op de dolmas dat ze niet gaan verschuiven en daarop de deksel. Kook het eerst op hoog vuur totdat het begint te koken en daarna op laag vuur. Circa 30 minuten of iets lager na 30 minuten controleren of het zacht is .

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.