Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Kaassigaartjes (sigara boregi)

Roken is niet goed voor je. Daar weten de Turken alles van. Maar er zijn ook Turkse sigaren die lekker én gezond zijn: sigara boregi, ook wel börek genoemd.

 

 

 

 

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=rmnHLugHAcQ’]

 

•200 gram feta
•1 ei, losgeklopt
•(een klein bosje verse munt, peterselie of dille, heel fijngehakt; desgewenst)
•16 vellen filodeeg
•3 eetlepels gesmolten boter of olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak voor de vulling de feta fijn met een vork en meng er het ei en eventueel de kruiden door.
Neem de velletjes filo pas uit de verpakking als u ze gaat gebruiken, omdat ze snel uitdrogen. Snijd het deeg in vellen van circa 25 x 15 cm. Houd ze op elkaar. Vet met een kwastje de helft van de bovenkant in de lengte met wat gesmolten boter of olie in en vouw het deeg dubbel, zodat een lange smalle reep ontstaat. Besmeer de bovenkant van de reep met boter of olie.
Schep een volle theelepel van de vulling in de vorm van een worstje op een uiteinde van de reep: op circa 2,5 cm afstand van de korte kant en de twee lange randen.
Rol het deeg op met de vulling erin, duw het deeg als u ongeveer halverwege bent bij de lange randen naar binnen, zodat de vulling goed blijft zitten.
Leg de sigaartjes dicht bij elkaar op een ingevette bakplaat en bestrijk de bovenkant met gesmolten boter of olie. Bak ze in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten krokant en goudbruin.

 

bron: hababam.nl

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.