Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Linzensoep (Mercimek corbasi)

Deze soep is de soep die wij het allerlekkerste vinden en ik maak deze
soep dan ook elke week. Dit vooral omdat mercimek corbasi heel makkelijk te maken is en in elke streek van Turkije maken ze deze soep weer anders. Eerst deed ik er nog aardappel en wortel door heen maar sinds een aantal weken niet meer omdat de smaak van de linzen sterker is.

 

 

 

Ingrediënten (4 personen)

1 klontje boter,
1 ui,
bloem,
2 bouillonblokjes,
water,
gedroogde rode linzen,
5 blaadjes verse munt,
1 klein blikje tomatenpuree,
1 theelepel tozbiber (vgl. cayennepeper)

Hulpmiddelen

Soeppan,
steelpan,
zeef

Voorbereiding

Smelt de boter in de soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui. Wanneer de ui begint te kleuren,gooi je er wat bloem bij, tot de boter opgenomen is. Giet er vervolgens zo′n 2,5 liter koud water bij en de twee bouillonblokjes. Gooi ook een halve zak rode linzen erbij en de munt en als het kookt, laat je het zo zo′n 40 minuten doorkoken.

Bereidingswijze

Giet de soep door een zeef in een andere pan. In een klein steelpannetje laat je weer een klein beetje boter smelten en daar gooi je de inhoud van een klein blikje tomatenpuree bij plus een theelepel tozbiber of (vgl.) cayennepeper. Roer dit goed door elkaar tot het begint te pruttelen en dan gooi je dit weer in de soep. Soep weer op het vuur en goed doorroeren tot het weer kookt.

EET SMAKELIJK!

Serveertipje

Neem bij de soep partje citroen, want het is de bedoeling dat je dit boven je bord uitknijpt en niet erin gooit ! Wat  verder nog  lekker is  met brood (liefs Turks)

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.