Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Sini köfte

Köfte wordt veel gegeten door Turken, je heb wel honderden verschillende manieren van bereiden. Je bent misschien al een paar recepten tegengekomen op TurkishCuisine.nl.

Sini köfte is ook een van de honderd köfte recepten en dit recept komt uit de stad Gaziantep ( een stad in het Zuid-Oosten van Turkije) wat vooral bekend staat om haar pittige recepten, dit recept is toevallig niet pittig maar een echt Gaziantepper weet er wel weer een pittige garnituur zoals; Madame Jeanette bij te serveren.

Heerlijk recept bereid met Bulgur en gehakt en gemakkelijk te bereiden voor de beginners.
Bereiden:

Doe de ince bulgur in een kom en voeg heet water toe dat net over de bulgur heen komt en laat deze 20 minuten met een deksel rusten. Voeg daarna beetje bij beetje de meel toe en roer het even om. Voeg daarna de ei toe met het zout en begin te kneden ( maak af en toe je handen nat met water).

Hak de uien in fijne stukken en bak deze in olie en voeg daarna de salça toe en vervolgens de gehakt met de kruiden en rul deze bruin. Voeg als laatst de walnoten toe en bak deze nog 5 minuten mee op laag vuur.

Verwarm de oven op 180 graden. Vet een glazen ovenschaal in en verdeel de bulgur deeg in twee stukken. Bedek de bodem en druk deze plat met je handen. Strooi daarna het gehakt mengsel in zijn geheel erover heen en daarna weer het bulgurdeeg erop. Stevig aandrukken en nog even insmeren met zonnebloem olie en dan 40 minuten de oven in. Versier het met wat peterselie en cherry tomaten en serveer het met Madame Jeanette pepers.

6 Comments

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.