Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Tiramisu op zijn TC ( zonder alcohol)

Een heerlijk dessert! Is een gerecht van de Italianen maar de Turken zijn er ook niet vies van. Het mooie van dit dessert is je kunt het gewoon rustig een dag van te voren bereiden, hoe langer het wacht hoe lekkerder het word net als met de Cheescake.

En wat je niet moet vergeten!!

 •  Kaas rasp
 •  Staafmixer
 •  2 aparte kommen voor twee eier-mengsels
 • * Grote schaal voor de tiramisu

Nog een aantal tips !!!

Tiramisu maken is heel simpel en kost niet veel tijd. De tiramisu is het lekkerste een hele dag in de koelkast heeft gestaan. Zorg ervoor dat je verse eieren gebruikt, aangezien je de tiramisu misschien niet meteen opeet. Gebruik naar eigen smaak melk of pure chocolade. Zelf gebruik ik altijd een plak pure chocolade . De chocolade rasp ik altijd een dag van te voren. Dit is wel een tijdrovend klusje, maar perfect om tijdens het televisie kijken te doen. De hoeveelheid koffie hangt ook af van persoonlijke smaak. Je kunt zelf bepalen hoeveel en welke chocola je gebruikt, hoeveel koffie je in de tiramisu mengt. Dat is het leuke van tiramisu maken: je kunt de tiramisu maken die je zelf het allerlekkerste vindt!

 

Hoe maak je Tiramisu

 1. Rasp de plak chocola (omdat dit 20 min. In beslag neemt, kun je dit ook een dag van te voren doen, bijvoorbeeld tijdens het televisie kijken.)
 2. Zet een pot koffie (sterkte naar eigen smaak.)
 3. Scheidt de eieren
 4. Klop het eiwit met een staafmixer op totdat het helemaal stijf is.
 5. Meng het eigeel met de 5 eetlepels suiker en de mascarpone. Probeer het mengsel zo min mogelijk vloeibaar te laten worden (de tiramisu moet namelijk stevig worden.)
 6. Meng het stijf geslagen eiwit voorzichtig met het eigeel (opnieuw niet vloeibaar laten worden, behoudt zoveel mogelijk een vaste massa.)
 7. Strooi op de bodem van de schaal cacaopoeder.
 8. Doop de lange vingers één voor één snel in de koffie (niet te lang, anders breken ze en gebruik eventueel een lepel om je vingers niet te verbranden) en leg ze daarna in de schaal, totdat een bodem van lange vingers ontstaan is.
 9. Strooi hier een laagje  geraspte chocolade over.
 10. Schep nu een laag van het eier-mascarpone mengsel over de hele oppervlakte.
 11. Strooi weer een laagje cacaopoeder. Herhaal zo vaak mogelijk (en naar gelang wat over is) de voorgaande stappen, dus de lagen cacaopoeder, chocolade, lange vingers en eier-mascarpone mengsel.
 12. Zet de tiramisu enkele uren in de koelkast voor een perfect resultaat.
 13. En smullen maar…!

Wil je niet al te lang wachten doe je je Tiramisu 20 minuten in de vriezer heerlijk resultaat. Let op  doe dit niet  te lang anders krijg je een papperige ijs-Tiramisu en dat is niet te eten!

4 Comments

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.