Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Turkse chefs breken wereldrecord met 518 kilo baklava te maken

Een groep chef-koks in Turkije claimde donderdag een wereldrecord voor de grootste baklava met een gigantisch dienblad  gemaakt dat meer dan een halve ton weegt.

De gigantische baklava werd gepresenteerd op een “Gastronomy Summit” in Ankara, waar tientallen bezoekers om een ​​stuk schreeuwden.

Mehmet Kanbur, die de groep van 14 chefs leidde en ook het hoofd is van de Mado-patisserieketen in Turkije, zei dat de baklava 518 kilo woog – meer dan een verdubbeling van het vorige record – en zes maanden in de fabriek had gewerkt.

De prestatie werd bevestigd door een Guinness World Records-official die het evenement volgde via een videoverbinding, meldde het door de staat gerunde Anadolu Agency.

Baklava, waarvan de oorsprong wordt betwist tussen Turkije en Griekenland, wordt bereid met verse pistachenoten of walnoten en een glinsterende honing glazuur op de top van de gepofte gebak.

“Dit is natuurlijk de prestatie van Turkije, de baklava van Turkije,” zei Kanbur. “Zoals je weet worden er Turkse mensen geboren die snoep eten en snoep sterven. Dit is wat we zeggen tegen de hele wereld: eet zoet, praat lief,” zei Kanbur.

“Deze plaat is een zoete boodschap voor de wereld. Laten we niet praten vechten, laten we praten lief. ”

 

Bron hababam.nl

Comments are closed.