Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Turkse keuken

Eten is een zeer aangename gebeurtenis in Turkije. Er is een oneindige variatie aan gerechten en ieder gehucht heeft wel zijn restaurant met zijn culinaire specialiteit.

Alle gebieden in de wereld waar eens een grote Keizer of Koning heerste, kennen een sublieme keuken. Waarschijnlijk komt dat door het simpele feit dat ze nu eenmaal uitgestrekte gebieden bestreken, met een natuurlijke variatie aan producten. Of
kwam het wellicht door de lokale machthebbers, die, als ze iets gedaan wilden hebben van de keizer, naar hem afreisden met de lekkerste gerechten uit hun streek? Want dat een goed gestemde buik wonderen kan doen, is boven alle twijfel verheven. En ook jouw vakantie wordt pas echt onvergetelijk, als je goed hebt gegeten. De Turken zijn trots op hun gerechten, en rekenen hun keuken tot de drie ´grandes cuisines’, samen  met de Chinese en de Franse keuken. En of je het daar mee
eens bent of niet, feit is dat de meeste buiken die Turkije voor het eerst aandoen, prettig verrast worden door de gerechten.

Over het algemeen is de Turkse keuken gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees en vele soorten salade. De diverse schotels worden vaak begeleid door yoghurt-sausen. De Turkse keuken kent een enorme variëteit aan warme en koude voorgerechten (meze) met de nationale drank van Turkije- raki. Yoghurt ontbreekt zelden en Turken eten geen enkel voor- of hoofdgerecht zonder brood; meestal stokbrood maar ook het ongedesemde pide.